sc. Initiale srl. prezinta: Elistaria.com
Prezenţa online
În zilele noastre deţinerea unui website de către societăţile comerciale, a devenit un must-have. Astfel marea majoritate a companiilor deţin un website, însă când vine vorba de calitate multe nu trec pragul minim în privinţa cerinţelor unui website profesional. Prin anii '90 majoritatea firmelor s-au grăbit să-şi facă un site, de obicei bazat pe html, lucru ce era în ordine în aceea vreme. Însă de atunci şi până în prezent lucrurile au evoluat. Dacă astăzi un vizitator, care câtuşi de puţin este familiarizat cu mediul online, se întâlneşte cu o pagină web tip html, va spune că firma respectivă a pierdut firea evoluţiei online.

Website-urile de azi trebuie să corespundă unor aşteptări mai sofisticate şi mai diversificate. Aici vorbim de design şi conţinut, dar înainte de toate de structura, unitatea şi dinamica site-ului respectiv. Unele dintre aceste cerinţe nu pot fi satisfăcute cu un website xhtml, trebuie utilizat tehnologia web corespunzătoare.

Firma Initiale prin departamentul său tehnic, Elistaria, vă ajută să faceţi primul pas, spre a avea un website corespunzător cerinţelor actuale. Astfel, oferim clienţilor noştri trei soluţii de bază, care pot fi aplicate separat, sau combinate după nevoile specifice fiecărui client.
 
PHP
PHP este un limbaj de programare open source şi server side. Echipa noastră poate dezvolta pagini web  bazate total sau parţial pe acesta. Poate fi folosit pentru crearea formularelor de înregistrare, manevrarea bazelor de date, manevrarea fişierelor, codificare, trimiterea e-mailurilor, crearea listelor dinamice. Sintaxa limbajului este foarte liberă şi se bazează pe limbajul C, Java şi Perl. Este integrat pentru servere web ca Apach, IIS, Zeus etc. PHP poate rula pe majoritatea sistemelor de operare, de la UNIX până la Linux, Windows, sau Mac OS X.
 
MySQL
MySQL este un sistem de management al bazelor de date, dezvoltată de MySQL AB, în prezent deţinută de către Sun Microsystems. Dacă trebuie să stocăm o mulţime de date, şi mai trebuie să şi căutăm în ea datele, este mai avantajos dacă aranjăm pe acestea într-o bază de date. Acestea pot fi manevrate din PHP, datele putând fi afişate pe o pagină web.

Este cea mai populară sistem de bază de date. Popularitatea se datorează faptului că este elementul open source-ului LAMP. Totodată poate fi folosită cu uşurinţă, dispune de o protecţie maximă, este fexibil şi de încredere.

Dezvoltatorii au pus la dispoziţia programatorilor web o paletă largă de provideri de baze de date, şi au avut de grijă să nu încarce în mod excesiv memoria şi unitatea centrală ale serverelor. MySQL rulează pe mai multe platforme, cum ar fi Linux, Windows, OS/X, HP-UX, AIX, Netware – dând astfel mai multă flexibilitate utilizatorului.
 
XHTML
XHTML este un limbaj de marcare care a fost dezvoltată prin încrucişarea XML şi a limbajului web HTML. Are aceeaşi capacităţi expresive ca şi HTML, dar are o sintaxă mai strictă.

Reprezintă definirea unui document HTML prin XML, astfel poate fii considerată înlocuitorul modern al acestuia. XHTML + TIME este o extensie a limbajului XHTML, care oferă documentelor web suport pentru sincronizare şi temporizare multimedia. XHTML sprijină interoperabilitatea navigatoarelor web multi-platformă, care se adaptează cu flexibilitate pieţei mondiale de internet aflată în creştere continuă.
 
CSS
Cascading Style Sheets este un standard pentru formatarea paginilor web. Stilurile se pot ataşa documentelor XML, XHTML şi arhicunoscutul HTML. CSS-ul poate fi utilizat local pentru definirea culorilor, fonturilor, a layout-ului şi oricărui aspect vizual a paginilor web.

A fost dezvoltat în primul rând pentru a putea separa conţinutul unui document, de stilul de prezentare. Această separare poate îmbunătăţi accesibilitatea conţinutului, oferind mai multă flexibilitate şi control în specificarea caracteristicilor de prezentare. De asemenea cu ajutorul CSS-ului se poate reduce complexitatea şi repetiţiile în structura conţinutului, cum ar fii webdesign-ul fără utilizarea tabelelor.
 
Adobe Flash şi Flex
Adobe Flash este un soft de creare a animaţiilor şi aplicaţiilor dinamice pe web, care face parte din pachetul Adobe. Punctele forte a unui website flash, creat în Adobe Flash sunt animaţiile de lungă durată. Este cea mai eficientă şi cea mai ieftină soluţie, dacă vrem să dezvoltăm o interfaţă interactivă. Prin serviciul nostru combinăm posibilităţile paginilor full-flash cu flexibilitatea paginilor clasice. În spatele animaţiilor se află un cod sursă denumit Action Script, care face posibil dezvoltarea oricărei aplicaţii dinamice. Formatul flash este ideal pentru publicitate online, galerii de poze, opţiuni multimedia, prezentări vectoriale. Animaţiile create în Flash dau viaţă paginii web, fie vorba de text sau imagine.

Adobe Flex este o platformă de dezvoltare a aplicaţiilor web aliniate RIA care se bazează pe Flash, Action Script şi MXML. Flash-ul ajută în redarea interfaţei şi la interacţiunea cu utilizatorul la nivelulul browser-ului. XML-ul este folosit pentru specificarea layout-ului şi a componentelor prin MXML. XML-ul este din ce în ce mai des utilizat, deoarece ajută la stocarea datelor într-o structură uşor de folosit. Cu ajutorul ActionScript-ului, care stă şi la baza aplicaţiilor Flash, se pot trata evenimentele şi se poate modela comportamentul aplicaţiei web. Acest framework permite fişierelor Flash să fie ataşate la modelele de date cum ar fi serviciile web. Spre deosebire de aplicaţiile web bazate pe HTML, aplicaţiile Flex asigură un client de bază în care modificările majore ale conţinutului vizibil nu necesită încărcarea unei pagini noi.